Ett riktigt terränglopp

Nu har Hovfjället Trail Run arrangerats i fem år och det är redan en klassiker. Det har varit fantastiska tävlingar, precis så bra som vi hade hoppats. Vi får mycket beröm och det är många som redan bestämt sig för att återkomma.

Hovfjället Trail Run är ett terränglopp genom vacker vildmark och djupa skogar. Banan startar i naturreservatet Hovfjället på en höjd av 542 m.ö.h. Sedan tar man sig fram genom orörd vildmark, mest skogsstigar men även över myrmarker och korta sträckor på små grusvägar. Det är en storslagen naturupplevelse, men även en tuff utmaning. Här i de djupa värmländska skogarna finns Sveriges största älgbestånd och här finns flest vargrevir i hela Sverige. Banans slut nås efter 28 kilometer löpning då man kommer fram till målet på Tingshusgatan mitt i Torsby centrum. Då har man kommit ner på ca 100 m.ö.h.

HTR Out n Back 55 km följer samma sträckning, men här startar man i Torsby (på skidstadion, Valberget), springer upp till Hovfjället och hem igen (mål på Tingshusgatan mitt i Torsby).

Det går även att välja en kortare variant och springa de sista 11 km med start vid Mjögsjön (mål på Tingshusgatan mitt i Torsby).

Torsby ligger i Värmland, ca 11 mil norr om Karlstad i vackra Fryksdalen. Ytterligare 2,5 mil norrut reser sig Hovfjället som är ett populärt utflyktsmål både sommar och vinter. Vintertid lockar skidanläggningen med sina backar och spår och på sommaren finns en mängd vandringsleder. Här på toppen startar löparna sin färd till målet i Torsby. Det är en välkänd sträcka som har sprungits och vandrats i årtionden. Och en utmaning som lockar både elit och motionärer. Torsby och Valbergsområdet är ett välkänt träningscentra för eliten inom skid- och skidskytte. Området är fullt av möjligheter och utmaningar. Här finns även ett komplett testcentra och inte att förglömma Sveriges första skidtunnel. Läs mer om Torsby Sportcenter och skidtunneln »

Anmälan till loppet gör du enkelt här på hemsidan.